Summa sidvisningar

onsdag 4 januari 2012

Eeeeemiiil !

förgrymmade onge! Nåja, han har ny inte riktigt visat sig här - ännu! Och jag vill inte ha hit den filuren heller. Blåst så det räcker nu på sista tiden.
  Regn, snö och vind = vädersjuk :(  Intar soffläge med läxböcker som sällskap.
Ska i alla fall delge er ett recept. Den som vill äta mindre fett byter ut till lättare alternativ och den som vill lägger en pajbotten under. Lätt fixat så det passar alla!

Kyckling- och vitkålsgratäng (ca 5-6 port)

• 3 kycklingfiléer
• 1-2 gullökar
• 1/4 del av ett stort vitkålshuvud (ca 8 dl riven vitkål)
• Smör att steka i
• 1-2 st tacokryddmix (ca 1,5-2 dl) Smaka av!
• 2 dl creme fraiche (den fetaste)
• 2 dl grädde (den fetaste)
• 5 dl riven ost
• salt

Gör såhär
Riv vitkålen på ett rivjärn. Hacka löken i mindre bitar. Stek ihop löken och vitkålen med rikligt med smör i en rymlig stekpanna. Lägg sedan åt sidan på en tallrik. Skär kycklingen i små bitar och stek. Lägg sedan tillbaka vitkålsblandningen i stekpannan med kycklingen och tillsätt tacokryddan samt salt efter smak. Blanda ihop och tillsätt sedan creme fraichen och grädden. Låt puttra ihop en stund. Häll över allt i en ugnsform, strö över den rivna osten och gratinera i ugnen på 200 grader tills osten smält och blivit gyllene. Servera med en god sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar