Summa sidvisningar

söndag 2 januari 2011

Nya året

God fortsättning på det nya året!
  Så här i början på året tar vi 'det lilla lugna' här på Mattsgård. Ute är det vinter med snötäckta slätter och -10 grader. Lite så där behagligt vinterväder att ta en promenad i - om man ska råka få lite energi - vill säga.
  Firade Nyår med goda vänner i vårt hem. Vi hade en mycket trevlig kväll/natt. Moffa råkar dessutom ha födelsedag på nyårsafton, så han fick en hel del presenter  också. Ingen jämn födelsedag men ändå en märkesdag.
  Lite bondepraktika nu.
Nyårsaftons väder säger juli-väder.Lite sol och -4 -6 grader. Senare -12 för att på småtimmarna gå mot -3,5 . Tvära kast! Lite lätt snöfall just vid årsskiftet.
Om gamla och nya året 'fryser ihop' blir det en stark vinter. Andra ,tidigare tecken har sagt samma.
Nyårsdagen så.-4,6  till -6,7, lätt snöfall. Och det är augusti.
 Idag den 2 januari, -10 klockan ½10 , mulet. Kommer det snö i dag, nionde dag jul, ger det 9 veckors snö!Det är bara så, att det troligen kommer snö i dag. Min reumatiska kropp har skvallrat.Vi får val se....
                                          Lite nyårspresenter.

 Så var det dieten! Jo tack, det går relativt bra. 1 karamell seglade in i går - ett rent misstag!Men förövrigt allt i sin ordning. På bilden förrätten Pannacotta med rödrom och gräslök.
  ' Så lat att man inte lägger två strå i kors'  kan jag väl inte beskyllas att vara , eller....?

 Så här blir resultatet när Figge städer! ' Liten katt gör så gott han kan'. Tyder på mera råskväder dessutom.
Ser ut som om Moffa ska komma farandes på trappräcket - men det äe en jultomte !

I morgon är det måndag hela dagen, sägs det. Småflickorna kommer vid ½7-tiden  så då gäller det för Momma och Moffa att var vakna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar