Summa sidvisningar

torsdag 4 augusti 2011

Regnig kväll...

...är det nu. Men det är rätt varmt ute i alla fall. +19 grader och klockan är snart 22. Och riktigt lugnt . Inte ett strå rör sig.
  Har nattat små-folket och njuter av kaffe nu. Figaro jagar flugor i ett fönster. Få se vad som ramlar ner först?!
  Små-flickorna har lekt ute och hoppat på luftmadrasser medan moffa och momma plockat vinbär. Alla svarta vinbär har vi plockade nu. Blev nu bara 2 saft-major av dem. 
 Och nästa dag blir det röda vinbärens tur att bli plockade.
  Ryktet säger att det kommer bra med svamp i år. Men det tycks vara lokalt . Beroende på var det kommit regn eller inte.Mot Nämpnäs-hållet är det svagt. Lyckans de som hittar bra med svamp!

Äppelskörden ser heller inte så lovande ut. Antalet är betydligt mindre än det brukar vara och dessutom syns angrepp av rönnbärsmalen. Och vi som har slut på äppelmoset....
  Åkrarna med korn ,havre och övrig spannmål , mognar med fart nu. Fort nog kör tröskorna igång. Med nutida maskiner går det ändå fort att bärga. Beror  lite på hur pass torrt det är och hur långa torktider det blir. Sådant kan fördröja arbetet om det blir länge i "torken".
  Förra året var det torktider som var nästan ingenting. Och skördearbetet av ca 40 ha var över på 5 dagar! Det är väl det snabbaste de stökat undan det jobbet! Åtminstone minns jag inte av lika snabbt....

En kille som söker de sista smultronen.

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar