Summa sidvisningar

söndag 12 juni 2011

Ljuva sommar

Visst är det härligt med sommar!
  Vår andra resa för i år till Tallin, är nu avklarad. Hade en riktigt trevlig resa nu också. Hade 4 goda vänner med oss. Alltid trevligt att resa i sällskap med sådana man känner väl och vet att man tänker rätt lika. Allt blir så mycket enklare då, liksom....
  Visst var det varmt men bussen hade god luftkondis och turen var på vår sida så det var lite mulet på förmiddagen. Graderna höll sig då ca 18 -20 och det gick bra att kolla det ena och andra.
  Sedan vid lunchdags sökte vi oss till Gamla Stan och ett matställe med skuggplatser. Att servicen var på rätt god svenska och maten bra, gjorde ju inte det hela sämre.
  Några stora inköp blev det nu inte. Samma saker som finns här och när man nu redan har huset fullt så.....
När vi sent om sider vaknade i dag morgon var det samma värme som de senaste dagarna.
Var ut och vattnade det mest akuta men konstaterade att det kommer säkert regn snart. Åskan mullrade österut och himlen svartnade hastigt.
  Lite före klockan 14 small det! Hård åska med många nedslag,troligen. Har nu tillsvidare inte hört av något alvarligt. Men , vad hör man när man ligger på soffan ? !
  Regnet komm och det ordentligt!
    Sammanlagt 22 mm på 0-tid . En del i hagelform, men inte så mycket.
Nu stiger dimman ur markerna.
Nu är det ca 16 grader ute och klockan har halkat över midnatt.
  Troligen inte så många dagar varmt till. Blir antagligen svalare och regnigare i ny vecka. Hoppas nu bara att inte sommaren är helt förbi!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar