Summa sidvisningar

fredag 3 juni 2011

Det tar sig...

...sommarvädret, alltså:) I dag har vi i alla fall haft sol och lite varmare. Men tyvärr har vinden varit rätt hård och kall. Bara den också ger sig så ska ni se att det blir sommar.
  Det är nu några riskfyllda järn-nätter ännu att se upp med. Nätterna 6 till 9 juni är stor risk för nattfrost. Men sedan får vi hoppas att det blir lugnt och varmt. Om inte annat efter den 12:e för då lägger Eskil i bastun! Bastuvärme :)
  Det är bra med dator! Visst ?! Men det tar enormt med tid - som går fort - när man börjar surfa runt. Man hittar så mycket intressant att läsa, fundera på....och så en massa länkar till det intressanta, som ju också måste kollas upp.Dagarna , eller rättare kvällarna , bara far! Ligger på soffan med 'lilla bärbar' i en ställning på magen. Funkar hur bra som helst!
  Har faktiskt gjort annat också i kväll t.ex. varit till City och inhandlat veckans mat. Och så har jag gjort glass á la LCHF. Det blev riktigt gott: och lite kolhydrater per portion. Si så där 1,2 gr  och då är det ordentligt stor portion. Sommaren är räddad!
------
GLASS12 portioner
4 ägg , delade i vitor och gulor som vispas var för sig.
5dl vispgrädde, som vispas ,dock inte för hårt. Mera krämigt.
½  kryddmått äkta vanilj eller 1 vaniljstång som skrapas ur
en nypa salt
Sukrin eller annsötning enligt smak
Smaksättning med bär-mix ,choklad eller vad man kan hitta på.
När alla delar är vispade för sig, äggulor,äggvitor och vispgrädden , rörs de försiktigt ihop och smaksätts. Slå över i port,formar ,-skålar, större burk som tål frysas eller annan lämplig skål. Sätt i frysen minst 1 timme men gärna längre.
Trevlig helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar