Summa sidvisningar

måndag 16 juli 2012

Semestertider- hej hej!

Fastän man är pensionär, har vi semester! D.v.s. barnbarnen är hemma med föräldrarna till största delen. Men undantag finns , så klart. T.ex i dag. kommer de. Och sedan ska vi ha deras hund några dagar.
  Det är på något vis som om tiden bara rusar iväg. Hinner knappt med!!
  Vi har varit på en del kortare resor och haft fullt program.
 För en vecka sedan firade vi rubin-bröllop. Det gjorde vi helt för oss själva. Var och åt god mat och på en liten utfärd i Vasa-trakten.
  Dagen skulle vi avsluta i Petalax med teater, Bykiston. Men vädrets makter är starka! <kom åska och skyfall så det bröts vid ½. Sedan fick vi komma igen och det var vi senastte lördag.
  Teatern var riktigt bra!
Vi har fått mycket regn senaste veckan. Från den 8/7  (söndag) tills på lördag nu den 14/ har vi fått 95 mm. Men längre söderut är förödelsen stor! Potatisåkrarna står helt under vatten och skörden helt förstörd.
 Potatis äter jag inte så den sörjer jag inte! Men att jordbrukarnas årsinkomst gått i kras - det är en katastrof!!!
  Vi har också varit ett par dagar över till Sverige. Lövånger. Så mysigt i de små kyrk-stugorna och inte dyrt heller! Men de båda dagarna regnade bort. Vi har indirekt släkt/vänner där och flera år sedan vi setts. Så det var på tiden, helt enkelt ! Och trevligt, bra mottagande och man känner sig som hemma med dem.
 Vi har varit på vift lite nu som då nu. Ut på middagar i skärgården och annat smått och gott.
  Dessutom slog jag på stort :) och deltog i "Tomatorun" som ordnades i Närpes under tomatkarnevalen. Det var ett välgörenhetslopp som stödde 'Kvinnobanken' i världen. Hjälper kvinnor i U-länder att starta egna små utkomstmöjligheter. Små syfabriker och liknande. Anskaffning av en symaskin är ju något man då är glad att få köpa.
  Dessutom var det trevligt att deltaga!
I dag skiner solen och "efterrätten" kommer snart för att vara här i dag.
De kommer strax - lär vara på väg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar