Summa sidvisningar

lördag 7 april 2012

Matjessilltårta

6-8 9ers
200gr kavring (lchf kan ta t.ex.nötbröd)
100 g smör
FYLLNING
4 gelatinblad
1 liten rödlök
2 kokta ägg
3 dl gräddfil
2 dl creme fraiche
GARNERING
1 matjessill
2 kokta ägg
3/4 dl gräslök
dill
---
Mixa brödet i matberedare och blanda i smält smör.Tryck ut i rund form med löstagbar botten . Sätt papper i botten.Ställ kallt ca en halv timme.
  Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min.
  Finhacka matjessillen, spara en file´. för dekoration.. Skala och finhacka rödlöken.
  Skala och hacka äggen.Blanda med sill och ägg.
  Rör ner gräddfil och creme fraiche.
  Värm 2 msk sill-spad i en liten kastrull. Tag upp gelatinbladen och rör ner i det varma spadet.Vänd ner i sillröran.
  Häll fyllningen i formen och ställ kallt ca 3 timmar.
Tag tårtan ur formen och dekorera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar