Botten:
3 dl kokosflingor
75 gr smält smör
Rör samman och platta uti form ca 24 cm diameter och löstagbar botten. Spänn fast ett bakplåtspapper med formkanten.
FYLLNING
5 blad gelatin + 1 blad , sätts i blöt i litet kallt vatten.
2 dl grädde vispas
200 gram ( 1 ask) philadelphiaost tillsätts i grädden.
2 dl grek-el. turk.yoghurt röres ner.
ca 1 dl sukrin (eller så mycket du vill)
1 kryddmått vaniljpulver
1½ burk mangomos (barnmat)
blanda om.
Tag upp de 5 gelatinbladen och krama ur dem. Lös dem på svag värme i ett par skedar pressad citronsaft. Rör ner dem i smeten och smaka av. Fyll sedan i formen.
Smält det resterande gelatinbladet och rör ner det i sista ½ burken mangomos. Ringla över tårtan som dekoration.
Stätt tårtan kallt ca 3 timmar.
Skär med en fuktad kniv runt kanten och lossa tårtan från kanten. Flytta på serveringsfat och dra bort pappret underifrån.
Garnera dessutom med mynta och eventuellt ätbara ,färska blommor.
| Innan jag tog den ur formen och lade på myntablad. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar