Botten:
3 dl kokosflingor
75 gr smält smör
Rör samman och platta uti form ca 24 cm diameter och löstagbar botten. Spänn fast ett bakplåtspapper med formkanten.
FYLLNING
5 blad gelatin + 1 blad , sätts i blöt i litet kallt vatten.
2 dl grädde vispas
200 gram ( 1 ask) philadelphiaost tillsätts i grädden.
2 dl grek-el. turk.yoghurt röres ner.
ca 1 dl sukrin (eller så mycket du vill)
1 kryddmått vaniljpulver
1½ burk mangomos (barnmat)
blanda om.
Tag upp de 5 gelatinbladen och krama ur dem. Lös dem på svag värme i ett par skedar pressad citronsaft. Rör ner dem i smeten och smaka av. Fyll sedan i formen.
Smält det resterande gelatinbladet och rör ner det i sista ½ burken mangomos. Ringla över tårtan som dekoration.
Stätt tårtan kallt ca 3 timmar.
Skär med en fuktad kniv runt kanten och lossa tårtan från kanten. Flytta på serveringsfat och dra bort pappret underifrån.
Garnera dessutom med mynta och eventuellt ätbara ,färska blommor.
Innan jag tog den ur formen och lade på myntablad. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar