6-8 9ers
200gr kavring (lchf kan ta t.ex.nötbröd)
100 g smör
FYLLNING
4 gelatinblad
1 liten rödlök
2 kokta ägg
3 dl gräddfil
2 dl creme fraiche
GARNERING
1 matjessill
2 kokta ägg
3/4 dl gräslök
dill
---
Mixa brödet i matberedare och blanda i smält smör.Tryck ut i rund form med löstagbar botten . Sätt papper i botten.Ställ kallt ca en halv timme.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min.
Finhacka matjessillen, spara en file´. för dekoration.. Skala och finhacka rödlöken.
Skala och hacka äggen.Blanda med sill och ägg.
Rör ner gräddfil och creme fraiche.
Värm 2 msk sill-spad i en liten kastrull. Tag upp gelatinbladen och rör ner i det varma spadet.Vänd ner i sillröran.
Häll fyllningen i formen och ställ kallt ca 3 timmar.
Tag tårtan ur formen och dekorera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar